Jak imunitet-vitamin d3 i probiotik

Kako imati jak imunitet? Vitamin D3 i probiotik!

Jak imunitet je najveća snaga svakog čovjeka. On omogućuje našem tijelu da se zaštiti od štetnih uzročnika bolesti, poput virusa, bakterija, gljivica. Štiti nas od infekcija, pa čak nas štiti i od nekih vrsta raka. Zbog imuniteta zdravo i normalno funkcioniramo i komuniciramo sa svijetom oko nas.

Što je jak imunitet?

Što štiti naš imunitet, što mu daje snagu? Vitamini. Svi vitamini jačaju imunološki sustav i pomažu mu u borbi protiv upala, infekcija i svih mikroorganizama štetnih za naše tijelo. Svi vitamini su važni, ali i svaki od njih, označen slovom i brojem, ima specifičnu ulogu. Među njima je i D3.

Vitamin D3 ima nezamjenjivu i opravdano važnu ulogu za jak imunitet. Ovaj tip vitamina D daje veliki poticaj normalnom funkcioniranju organizma, a njegov specifičan doprinos se u najvećoj mjeri ogleda u jačanju imunološkog sustava.

Znanstvenici su otkrili da T stanice, koje su ključni nositelj imunološkog sustava, primarno ovise o vitaminu D koji potiče njihovu aktivaciju. Ukoliko je razina vitamina D3 u organizmu niska, T stanice se ne uspijevaju aktvirati i obraniti organizam od infekcija, zbog čega bolest i slabost nastupaju u svom punom intenzitetu. Vitamin D3 potiče rad T stanica, a one aktiviraju imunološki sustav i štite nas od bolesti.

Gdje možemo pronaći i dobiti vitamin D3?

  1. Putem sunčevih zraka zahvaljujući melaninu
  2. Prehranom – najbogatiji izvori su masne ribe poput lososa, tune i skuše

Danas se sve više govori o opasnostima izlaganja suncu, pa se često skrivamo od njega i time uskraćujemo organizmu vitamin D3. Također, izbor namirnica koje sadrže ovaj vitamin vrlo je ograničen. Zbog nedostatka prirodnog izvora vitamina D3, preporuča se njegova redovita suplementacija.

Zašto najbolji suplementi probiotici sadrže vitamin D3?

Odgovor leži u snazi ​​koju probiotici imaju na naš imunološki sustav. Pa zamislite samo kombinaciju vitamina D3 i probiotika…

Znate da je crijevni trakt najvažniji organ za vaš imunološki sustav! Više od 70% stanica imunološkog sustava nalazi se u crijevima. Problemi s crijevima utječu na cijeli imunološki sustav, a pad imunološkog sustava uništava cijeli organizam. Zdrava crijeva su uvjet općeg zdravlja i zato ih treba čuvati! Očuvanje zdravlja crijeva postiže se zdravim načinom života, pravilnom i zdravom prehranom, izbjegavanjem želje za pušenjem i alkoholom, nošenjem sa stresom te redovitom tjelesnom aktivnošću. Priznat ćete, nije tako lako – neke od ovih stvari često nisu pod našom potpunom kontrolom, a mi smo bića koja teže “zadovoljstvima” u životu (čak i kada nisu dovoljno zdrava za naš organizam). Zato se za očuvanje zdravlja crijeva, a time i cjelokupnog imunološkog sustava preporučuje svakodnevna primjena probiotika – dokazane učinkovitosti i sigurnosti za naše zdravlje – u trajanju od minimalno 3 mjeseca.

Jedna od najispitivanijih probiotičkih kultura, s najvišom razinom preporuka Svjetske gastroenterološke organizacije, je upravo probiotička gljiva Saccharomyces boulardii. U crijevima je čistač loših bakterija – veže ih na sebe i eliminira iz organizma te tako omogućuje našim crijevima da nesmetano obavljaju svoje funkcije. Osim toga, stimulira humoralni imunitet sintetizirajući IgA protutijela.

Dodamo li tome i vitamin D3, pronašli smo idealnu kombinaciju za očuvanje imunološkog sustava.

Na našem tržištu postoji pripravak koji sadrži dvostruku dozu probiotskog soja Saccharomyces boulardii i 1000 i.j. i vitamin D3, što ga čini idealnim za pravilan rad naših crijeva i jačanje našeg obrambenog sustava, posebice sada u sezoni virusnih infekcija.

A kako ojačati obranu organizma u vrijeme pandemije?

Jačajte svoj imunitet optimalnom kombinacijom probiotske gljivice i „sunčanog vitamina“, dvostrukom snagom u samo jednoj kapsuli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)