Važnost pripreme kože prije izlaganja suncu i kako nam može pritom pomoći Saccharomyces boulardii

Priprema kože prije izlaganja suncu je izuzetno važna kako bi se smanjio rizik od oštećenja kože i razvoja kožnih bolesti. Suncem izazvano oštećenje kože može biti akutno ili kronično, a uključuje opekline, starenje kože, pojavu pjega i madeža, kao i rizik od razvoja raka kože.

Kako bismo spriječili oštećenja kože od sunca, važno je pravilno pripremiti kožu prije izlaganja suncu. Priprema kože obuhvaća niz aktivnosti koje pomažu u pripremi kože za sunčevu svjetlost i smanjenju rizika od oštećenja. To uključuje hidrataciju kože, eksfolijaciju, korištenje kreme sa zaštitnim faktorom i uklanjanje svih ostataka šminke ili drugih proizvoda.

Jedan od načina kako nam Saccharomyces boulardii može pomoći u pripremi kože za izlaganje suncu je korištenje oralnih probiotika koji sadrže ovaj sastojak. Istraživanja su pokazala da Saccharomyces boulardii ima pozitivan učinak na zdravlje kože, uključujući poboljšanje hidratacije i smanjenje upalnih procesa u koži.

Saccharomyces boulardii je probiotik koji se prirodno nalazi u crijevima i može pomoći u održavanju ravnoteže crijevne flore. Uz to, ovaj probiotik ima sposobnost jačanja barijere kože, što smanjuje prodor štetnih tvari u kožu i smanjuje upalne procese. Ovo je posebno važno za osobe koje imaju osjetljivu kožu sklonu upalnim procesima.

Studije su također pokazale da Saccharomyces boulardii može pomoći u smanjenju oštećenja kože od sunca. Istraživanja su pokazala da oralna primjena Saccharomyces boulardii smanjuje oštećenja kože uzrokovana UV zračenjem. Ispitanici koji su koristili oralne probiotike sa Saccharomyces boulardii imali manju vjerojatnost da će razviti opekline od sunca.

Uz korištenje oralnih probiotika, važno je i korištenje krema sa zaštitnim faktorom. Krema sa zaštitnim faktorom štiti kožu od štetnih UVA i UVB zraka i smanjuje rizik od oštećenja kože i razvoja raka kože.

Uz to, hidratacija kože je ključna za pripremu kože za sunčevu svjetlost. Suha koža je sklonija oštećenjima od sunca, pa je važno održavati kožu hidratiziranom prije izlaganja suncu. Hidrataciju kože možete postići redovitim pijenjem vode i korištenjem hidratantne kreme za lice i tijelo.

Eksfolijacija kože također je važan korak u pripremi kože za sunčevu svjetlost. Eksfolijacija pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože, što omogućuje bolju apsorpciju hidratantnih sastojaka u kožu i smanjuje rizik od začepljenih pora. Preporučuje se korištenje blagog pilinga jednom do dva puta tjedno prije izlaganja suncu.

Uz sve navedene korake, važno je i izbjegavanje sunčevih zraka u najtoplijem dijelu dana, od 11 do 16 sati, te korištenje zaštitne odjeće i šešira sa širokim obodom kako biste zaštitili lice i vrat od izravnog sunčevog zračenja.